20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Zapomenuté heslo › Krůtí nudličky na portském víně

Název Množství a jednotka
krůtí maso 600 g
cibule 1 ks
špek 30 g
hladká mouka 1 lžíce
petrželová nať 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup

Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na 2 lžících oleje. Podlijeme vroucí vodou, mírně (1/2 lžičky) osolíme a dusíme 20 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli a špek na drobno, osmažíme na másle dozlatova. Přecedíme, aby se cibule nespálila, a na přecezeném másle připravíme tmavší jíšku, kterou zalejeme vývarem. Rozšleháme, dochutíme kořením a solí a do omáčky vrátíme cibuli a špek. Povaříme 5 minut, přidáme portské víno a necháme provařit. Omáčku přidáme ke krůtímu masu a podáváme s rýží.


 


RECEPTY

Pudinkové "tiramisu"

Postup: Nejprve si uvaříme z půl litru mléka, čtyř lžic cukru a jednoho sáčku... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na paprice

Postup: Kuře - můžeme použít celé naporcované kuře, kuřecí stehna, čtvrtky nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Houskový knedlík

Postup: V míse smícháme mouku a na malé kostičky nakrájený rohlík. Zalijeme vlažným... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový protlak

Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept

RECEPTY

Střapáči

Postup: Na vále smícháme všechny sypké přísady, uprostřed uděláme důlek, vklepneme do... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...